Zonele din centrul Bucurestiului, perfecte pentru a te caza daca esti turist si vrei sa vizitezi Bucurestiul

In primul rand daca nu ai masina si vrei sa vizitezi capitala Romaniei, Bucuresti, pe langa faptul ca trebuie sa cauti o cazare intr-o zona centrala, trebuie sa ai si acces usor la transportul in comun.

Cum Bucurestiul este un oras foarte mare, multe zone sunt considerate centrale insa nu toate ofera de exemplu acces usor la metrou, de accea este bine sa te orientezi cand iti cauti cazare in Bucuresti, sa cauti o zona in care sa se afle si o statie de metrou aproape, deoarece este cel mai rapid mijloc de transport in comun din Bucuresti si acopera o mare parte din oras, insa sunt si alte zone centrale excelente pentru a te caza in vizita ta in capitala Romaniei, Bucuresti, zone centrale care au legatura cu multe linii de mijloace de transport in comun, tramvaie, autobuze si troleibuze.           Cele mai cunoscute statii de metrou din centrul Bucurestiului sunt urmatoarele:

Universitate statie de metrou ce face legatura cu Universitatea din Bucuresti, muzeul national de Istorie, spitalul Coltea, hotelul Intercontinental la o statie de troilebuz se afla Piata Rosetti, iar la doua statii de troilebuz se afla Biserica Armeneasca unde se afla o statie de tramvai pentru linia 5, linie de tramvai ce face legatura cu nordul Bucurestiului zona Baneasa, si linia de tramvai 16.

Statia de metrou Izvor, statie foarte aproape de Palatul Parlamentului din Bucuresti, numit si Casa Poporului.

Statia de metrou Unirii de unde se poate ajunge foarte usor in centrul  vechi al orasului.

Statia de metrou Tineretului se afla Parcul Tineretului din sectorul 4 al Bucurestiului, unde se afla si Sala Polivalenta din Bucuresti

Statia de metrou Timpuri Noi, statie ce face legatura cu zona centrala Nerva Traian, iar aici la Timpuri Noi se afla si facultatile Nicolae Titulescu, Dimitrie Cantemir si facultatea Titu Maiorescu.

Statia de metrou Piata Victoriei, statie unde se afla Piata Victoriei, loc in care se afla cladirea guvernului a Romaniei Palatul Victoria.

Statia de metrou Aviatorilor, statie ce face legatura cu parcul Herastrau, cel mai mare parc din Bucuresti, situat in sectorul 1. Mai sunt si alte statii de metrou foarte uzuale, insa chiar daca nu sunt centrale sunt foarte folosite, statia Dristor, statie ce face legatura cu cartierul Dristor din sectorul 3 al Bucurestiului, statia de metrou Titan, unde se afla parcul IOR Alexandru Ioan Cuza, statia de metrou Piata Sudului, zona de unde incepe cartierul Berceni, si unde se afla si Mall-ul Sun Plazza, statia de metrou Aparatorii Patriei din sectorul 4 din Bucuresti, statie foarte aproape de spitalul Bagdasar Arsenie, spitalul Sfantul Ioan, spitalul Sfantul Luca si spitalul Obregia, statia de metrou Brancoveanu, aici se afla parcul Oraselul Copiilor parc ce este legat cu parcul Tineretului, tot in aproprierea statiei de metrou Brancoveanu se afla si spitalul pentru copii Marie Curie. Statia de metrou Obor, statie din sectorul 2 din Bucuresti, unde se afla Piata Obor, statia de metrou Pipera, statie din nordul Bucurestiului, statia de metrou Aurel Vlaicu, statie ce se afla tot in nordul capitalei, de aici se poate ajunge foarte usor la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bucuresti. Statia de metrou Romana, zona in care se alfa facultatea de studii economice ASE.

Daca sunteti un turist venit in Bucuresti fara masina este bine sa va orientati unde va luati cazare in functie de ce obiective vreti sa vizitati sau in ce zona a Bucurestiului aveti treaba. Daca veniti cu masina o sa va fie mai usor in alegerea zonei, nu va trebui sa va orientati doar in zonele centrale din Bucuresti, va puteti caza oriunde va este confortabil sau in orice zona doriti sa stati. In general in zonele centrale din capitala este mai greu de gasit locuri de parcare, mai ales in zona Romana, Calea Victoriei, Piata Romana, Piata Amzei, Calea Dorobanti, Bulevardul Dacia, Magheru, Piata Obor, Calea Mosilor, etc.

Daca doriti sa vizitati Mall-urile din Bucuresti, acestea sunt numeroase, precum urmeaza:

AFI Palace Cotroceni -zona de cazare Bucuresti Militari

Băneasa Shopping City- zona de cazare Bucuresti Baneasa

București Mall -zona de cazare Bucuresti Vitan

Cocor Store- zona da cazare Bucuresti Unirii

Grand Arena Berceni- zona de cazare Bucuresti Berceni

Iris Titan- zona de cazare Bucuresti Titan

Mega Mall- zona de cazare Bucuresti, Iancului, Pantelimon

ParkLake Shopping Center- zona de cazare Bucuresti, Titan, Dristor

Plaza Romania- zona de cazare Bucuresti, Drumul Taberii, Militari

Promenada- zona de cazare Bucuresti, Floeasca, Aviatiei, zona de nord a bucurestiului

Sun Plazza- zona de cazare Bucuresti, Berceni, Aparatorii Patriei

Veranda Mall- zona de cazare Bucuresti, Obor, Colentina

 

Cele mai frumoase parcuri din Bucuresti sunt urmatoarele:

Parcul Herastrau, cel mai mare parc din Bucuresti, situat in sectorul 1 din nordul capitalei.

Parcul Cismigiu situat in centrul Bucurestiului

Parcul Tineretului, parc in care se afla si Sala Polivalenta din Bucuresti si este legat cu parcul Oraselul Copiilor

 

Acum depinde de dumneavoastra unde vreti sa va cazati in Bucuresti. Va dorim sejur placut in capitala Romaniei, Bucuresti si luati decizia cea mai inteleapta unde alegeti sa va cazati in regim hotelier!